Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczniakami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka, połączenie boczniaków z jabłkami. Zgrana para.

Składniki:

boczniaki 300 gramów
jabłka 300 gramów
sok z cytryny 3 łyżki
śmietana 18% 0.5 szklanki
szczypiorek 5 łyżek
koperek świeży 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczniakami

Boczniaki oczyściłem, opłukałem i pokroiłem, a następnie ugotowałem w osolonej wodzie do ich miękkości. Jabłka obrałem, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę. Szczypiorek i koperek (można użyć rzeżuchy) drobno posiekałem. Rozdrobnione boczniaki i jabłka zalałem śmietaną i dokładnie wymieszałem. Doprawiłem solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem. Całość posypałem zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak