Sałatka z boczkiem i avokado

Sałatka z boczkiem i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • boczek wędzony

    20 dag
  • avocado

    1 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z boczkiem i avokado

Fileta umyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju ze smażonego fileta. Paprykę, cebulę i awokado pokroić w kostkę. Sałatkę wymieszać z majonezem i doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

gosia56 28.06.2017 09:40
na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat