Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boćwiny i grejpfruta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grejpfrut 1 szt
boćwina 1 garść
szczypior
pomidorki cherry 6 szt
koperek
polewa gastronomiczna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boćwiny i grejpfruta

Liście boćwiny myjemy osuszamy układamy na talerzach . Pomidorki myjemy osuszamy i kroimy na połówki. Grejpfrut obieramy filetujemy i układamy na liściach boćwiny. Solimy solą morską do smaku. Szczypior siekamy , koperek też kroimy. Zieleniną ozdabiamy sałatkę. Kropimy olejem rzepakowym , doprawiamy sola . Wszystko wykańczamy polewą gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.06.2013 10:50
Fajny pomysł
paulina2157 28.06.2013 10:25
ciekawe połączenie składników
Sylwia26 28.06.2013 09:56
ciekawy pomysł :)
gotujebochce 28.06.2013 09:49
pięknie podane
Ola1984 28.06.2013 09:48
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Sałatka oryginalna i estetycznie podana :)
bogusia19 28.06.2013 09:41
fajne połączenie smaków
dodi 28.06.2013 09:27
super pomysł
Megg 28.06.2013 09:24
bajeczna sałatka
iwa643 28.06.2013 09:22
Lekko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak