Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białej fasoli i kopru włoskiego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) mały kawałek
seler naciowy mały kawałek
oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sałata zielona do dekoracji
fasola biała 3/4 ugotowana
fenkuł 1 szt
papryczka chili do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białej fasoli i kopru włoskiego

-Ugotowaną fasolę umieścić w misce.
-Dokładnie umyć pora, obrać koper, seler i pokroić w cienkie paseczki.
-Warzywa połączyć w misce.
-Dodać umytą, osuszona sałatkę.
-Całość posypać ziołowymi przyprawami, dodać odrobinę pokrojonej papryczki.
-Tuż przed podaniem doprawić do smaku solą, skropić oliwą, octem i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.02.2013 10:26
bardzo lubie połączenie fasolki z sałatką
anja3107 28.02.2013 10:17
śliczne zdjęcie
Janina 28.02.2013 08:10
bardzo pyszny
msmors 28.02.2013 08:09
REWERACJA NA TALERZU
IwonaDD 27.02.2013 23:05
piękne zdjęcie i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak