Sałatka z bakłażanów i granata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka

  • sól

    do smaku
  • bakłażan

  • granat

    2 szt
  • granat

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z granata wycisnąć sok i zmieszać z czosnkiem roztartym z solą,bakłażany upiec bez tłuszczu,zdjąć skórkę,miąższ posiekać,dodać przygotowaną przyprawę z sokiem granatu i bardzo drobno pokrojoną papryką,wszystko wymieszać,przełożyć na talerz i posypać ziarenkami granatu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat