Sałatka z awokado i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Lekka, pyszna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z awokado i mozzarellą to świetny wybór na zdrową kolację lub pożywny lunch. Sałatka jest pełna kolorów, smaków i wartości odżywczych.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • mix sałat

    1 garść
  • szpinak baby

    1 garść
  • awokado

    1 sztuka
  • pomidorki black cherry

    1 szklanka
  • mozzarella w kulkach

    150 gramów
  • orzechy piniowe

    2 łyżki
  • miód

    0.5 łyżeczki
  • sok z połowy limonki

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półplasterki, które skrapiamy od razu sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Na talerzach układamy mix sałat, szpinak baby, kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki black cherry i plastry awokado, które dodatkowo smarujemy płynnym miodem. Całość posypujemy orzeszkami pini oraz skrapiamy oliwą z oliwek doprawioną solą i pieprzem.
Życzę smacznego! :)

Futka
* do sałatki dodałam pomidorki koktajlowe black cherry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat