Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado i mozzarellą
Sałatka z awokado to smaczna i zdrowa propozycja na lunch. Z dodatkiem mozzarelli, pomidorków koktajlowych i roszponki tworzy piękną, sycącą, a co najważniejsze pyszną kompozycję.
Sposób przygotowania:
-
Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miski
-
Sos sałatkowy przygotowujemy mieszając mieszankę sos sałatkowy bazyliowy z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami wody.
-
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i wrzucamy do miski mieszając dokładnie z sosem sałatkowym. Przekładamy wraz z nadmiarowym sosem sałatkowym na roszponkę i dekorujemy kulkami mozzarelli.
-
Dojrzałe awokado kroimy na plastry i kładziemy na roszponce. Aby zachować idealny, zielony kolor awokado, musimy je delikatnie skropić sokiem z cytryny. Więcej o awokado >>
-
Sałatkę należy wymieszać tuż przed nałożeniem na talerz.