Sałatka z avokado i paluszków krabowych z sosem miętowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    1 opakowanie
  • avokado

    2 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • świeża mięta

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę , paseczki. Avokado dojrzałe obieramy usuwamy pestkę i kroimy także w kostkę. W szklaneczkach układamy warstwowo paluszki i avokado. Robimy sos mieszamy jogurt z majonezem , dodajemy pokrojoną świeżą mięte. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Sosem polewamy sałatkę. Podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 30.01.2015 11:17
awokado mniam
SylwiaMagdaSabin 27.01.2013 09:22
ciekawe połączenie
iwa643 27.01.2013 09:05
szybka smaczna świeża

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat