Sałatka z anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanych sałat

    400 g
  • zielonych oliwek

    2 garście
  • kaparów z zalewy

    łyżka
  • oliwa

  • pieprz

  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałaty płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki, układamy w salaterce.

Na wierzchu posypujemy pokruszonym serem feta, oliwkami i kaparami oraz układamy fileciki anchois.

Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 26.10.2011 11:20
ciekawe
iwona332 21.02.2011 09:03
super
kasiurek 18.10.2010 08:51
wygląda apetycznie:)
ewelinapac 25.09.2010 13:55
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat