Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ananasa z orzechami i rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas w puszce 1 puszka
orzechy włoskie 0,5 szkl
rodzynki 0,5 szkl
płatki migdałowe 0,5 szkl
serek waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ananasa z orzechami i rodzynkami

Puszkę ananasa otwieramy i owoce odcedzamy dobrze na sicie. Następnie kroimy je na drobne kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pół szklanki wyłuskanych włoskich orzechów i pół szklanki niemoczonych rodzynek. Płatki migdałów chwilę prażymy na suchej patelni i dodajemy do reszty składników i wszystko dobrze mieszamy. Na koniec polewany waniliowym serkiem jako sosem, mieszamy i odstawiamy na krótki czas, by smaki składników dobrze się wymieszały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 01.10.2014 09:22
musi być pyszna
Ania84 01.10.2014 08:25
smaczna sałatka
Magula 01.10.2014 07:47
Ciekawe połączenie
zabcia117 01.10.2014 06:52
Ananas to podstawa! Bardzo fajny pomysł!
gosia1988 01.10.2014 06:42
uwielbiam sałatki z ananasem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak