Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wykwintna wieloskładnikowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 0,4 opakowania
sałata lodowa 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuki
oliwki czarne 15 szt
petki dyni 15 dag
jajko 2 sztuki
oliwa 8 łyzek
ocet balsamiczny 1 łyzka
sól
piperz
rzodkiewka 6 sztuk
sos do sałatek 0,5 (włoski)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wykwintna wieloskładnikowa

Wszystkie składniki warzywne myjemy i kroimy i wykładamy na talerze. Na poczatku sałatę, pomidor, rzodkiewkę, ugotowane jajko na twardo,pestki dyni( moga być prażone). Polewamy przygotowanym sosem z oliwy z oliwek , octu balsamicznego i sosu do sałatek. Przyprawiamy sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.09.2013 23:43
lubię sałatki z pestkami dyni:-)
Margo1 05.09.2013 11:08
podoba mi się
foczka-ks 24.09.2012 21:23
ja też z pestkami uwielbiam
Rafał10 19.09.2012 09:29
ooo koniecznie muszę kupić pestki dyni :)
Katarzyna47 16.09.2012 10:55
Ładna.
adelajda 16.09.2012 07:36
efektowna !
elficzna 16.09.2012 00:25
bardzo ładna i smakowita ! mmmniam
msmariusz 15.09.2012 23:52
posypujemy jeszcze startym serem feta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak