Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka witaminka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki czarne
jajka ugotowane na twardo 2 szt
pomidor 1 szt
cebula biała 1 szt
fasolka konserwowa 100 g
mix sałat
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
oliwa
papryka czerwona
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka witaminka

Mix sałat myję i osuszam, następnie rozdzielam na cząstki, jajka ugotowane na twardo kroję w ósemki, tuńczyka odsączam z oliwy i rozdzielam na kawałki, wrzucając do sałatki, pomidor, cebulę i paprykę pokrojone lądują w sałatce, fasolkę zieloną szparagową odcedzam z zalewy kroje na połówki i mieszam z sałatką, oliwki wrzucam w całości bez pestek, wsypuję posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą, pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny i polewam odrobiną oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak