Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosna z tofu na zielono

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
cukinia 1/3 sztuki
sałata masłowa 3 liść
koperek świeży 1/2 pęczka
truskawki 5 sztuk
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
avocado 1/2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
sos vinegrette
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól 1 do smaku
cytrynka 1 łyżeczka
woda 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczka
bazylia 2 gałązki
oliwa 5 łyżek
tofu 1/2 opakowanie
oregano 1/2 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosna z tofu na zielono

Kroki postępowania

1
Rukolę, sałatę myję i osuszam.
Krok 1 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto
2
Układam na talerzu, dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe, truskawki, papryczkę chili. Avocado obieram, i kroję w plastry. Tofu kroję w kostkę, i obtaczam w pokrojonym koperku.Dodaję do sałatki, razem, listkami Bazyli, oraz kwiatkami bratka.
Krok 2 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto
3
Składniki na sos wlewam do słoiczka, dodaję sprasowany ząbek czosnku. Słoik zakręcam i mocno potrząsam. Sałatkę polewam sosem vinegrette.
Krok 3 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.01.2014 19:12
oryginalne połączenie smaków, super
Alex_M 01.06.2013 11:56
piekna salatka :)
gosia56 01.06.2013 09:55
ale bym zjadła ;)
Megg 31.05.2013 18:52
wspaniała wiosenna sałatka
Gracer 31.05.2013 18:43
to musiał być Twój talerz! jak zawsze cudne zdjęcie i pysznie podane !
stokrotka 31.05.2013 18:28
piękne kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak