Sałatka wiosna z tofu na zielono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 garść
  • cukinia

    1/3 sztuki
  • sałata masłowa

    3 liść
  • koperek świeży

    1/2 pęczka
  • truskawki

    5 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
  • avocado

    1/2 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • sos vinegrette

  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • sól

    1 do smaku
  • cytrynka

    1 łyżeczka
  • woda

    5 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
  • BAZYLIA SUSZONA

    1/2 łyżeczka
  • bazylia

    2 gałązki
  • oliwa

    5 łyżek
  • tofu

    1/2 opakowanie
  • oregano

    1/2 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto
Rukolę, sałatę myję i osuszam.
Krok 2 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto
Układam na talerzu, dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe, truskawki, papryczkę chili. Avocado obieram, i kroję w plastry. Tofu kroję w kostkę, i obtaczam w pokrojonym koperku.Dodaję do sałatki, razem, listkami Bazyli, oraz kwiatkami bratka.
Krok 3 - Sałatka wiosna z tofu na zielono foto
Składniki na sos wlewam do słoiczka, dodaję sprasowany ząbek czosnku. Słoik zakręcam i mocno potrząsam. Sałatkę polewam sosem vinegrette.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 19.01.2014 19:12
oryginalne połączenie smaków, super
Alex_M 01.06.2013 11:56
piekna salatka :)
gosia56 01.06.2013 09:55
ale bym zjadła ;)
Megg 31.05.2013 18:52
wspaniała wiosenna sałatka
Gracer 31.05.2013 18:43
to musiał być Twój talerz! jak zawsze cudne zdjęcie i pysznie podane !
stokrotka 31.05.2013 18:28
piękne kolory

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat