Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wioseno-letnia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 głowka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
ogórek świeży 3-4 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wioseno-letnia

Rzodkiewki i ogórki kroję w kosteczkę.Do smaku można zastosować ogórki małosolne. Kilka liści sałaty kroję na drobno. Wszystko mieszam. Polewam sosem sałatkowym Prymat francuski lub włoski. Przyprawiam do smaku przyprawami prymat: bazylią, oregano i solą. Od czerwca do sierpnia te warzywa można mieć z działki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak