Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode ugotowane 300 g
szpinak baby duża garść
botwina liście młode
ogórki małosolne 2-3 średnie
olej słonecznikowy 1-2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i ogórki pokroić w średnią kostkę.
Krok 1 - Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym foto
2
Dodać posiekany koperek, drobno pokrojone łodyżki młodej botwinki oraz sól i pieprz.
Krok 2 - Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym foto
3
Listki szpinaku baby umyć i dokładnie odsączyć - dodać do pozostałych warzyw.
Krok 3 - Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym foto
4
Sałatkę wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem.
Krok 4 - Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym foto
5
Podawać jako samodzielne danie z dodatkiem świeżej bagietki lub tostów.
Krok 5 - Sałatka wiosenna ze szpinakiem, botwinką i ogórkiem małosolnym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GreenMilk 06.06.2016 09:34
chyba bardzo lubisz szpinak
JellyFruits 04.06.2016 16:45
niespotykany zestaw warzyw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak