Sałatka wiosenna z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    5 łyżek
  • koperek

    2 łyżki
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liście sałaty

    do dekoracji
  • szynka gotowana

    3 plasterki
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ugotowanego na sypko ryżu dodajemy posiekany koperek, 3,5 pokrojonego w kostkę jajka oraz ogórek pokrojony w tzw.słupki.
Całość mieszamy z majonezem,przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pólmisek wykładamy sałatą na niej robimy wałek z sałatki a w sałatce wgłębienia na 1,5 jajka.
Dekorujemy wg.własnego uznania.
Jeżeli chcemy by danie wyglądało bardziej efektownie to trzy połówki jajek zawijamy w szynkę.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (72)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 17.02.2014 07:36
bardzo fajna
Motorek 20.07.2013 09:59
bardzo fajna
Ada-Gaba 15.07.2013 07:08
rewelacyjna sałatka pięknie podana
Rybciia 20.05.2013 11:35
pyszniutka :-)
Barbara55 06.11.2011 15:39
bardzo smaczna
kielcok1 03.11.2011 16:29
o jej
IZABELA29 26.10.2011 10:37
gdzie ta wiosna ..?zimno na dworze..
jasiek 13.10.2011 21:42
mniam
jasiek 13.10.2011 21:42
mniam
anemon 03.10.2011 07:33
Twoja sałatka wygląda bardzo zachęcająco i bardzo wiosennie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat