Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
majonez
5 łyżek -
koperek
2 łyżki -
ogórek sałatkowy
1 sztuka -
jajko ugotowane na twardo
5 sztuk -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
liście sałaty
do dekoracji -
szynka gotowana
3 plasterki -
ryż
1 (ugotowany na sypko)
Przepis i sposób przygotowania Sałatka wiosenna z ryżem
Całość mieszamy z majonezem,przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pólmisek wykładamy sałatą na niej robimy wałek z sałatki a w sałatce wgłębienia na 1,5 jajka.
Dekorujemy wg.własnego uznania.
Jeżeli chcemy by danie wyglądało bardziej efektownie to trzy połówki jajek zawijamy w szynkę.
Smacznego!
Komentarze (72)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (62)