Sałatka wiosenna wieloskładnikowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Prosta, smaczna, wieloskładnikowa i pełna witamin sałatka, którą przygotowałam do potraw z grilla. Sałatka posmakowała wszystkim i szybko zniknęła ze stołu.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pomidory

    3 sztuki
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • rzodkiewki

    5 sztuk
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    3 łyżki

Dodatkowo:

  • sos do sałatek

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Ogórek zielony obrać i pokroić w kostkę lub pół plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę opłukać i pokroić w plasterki. Pomidory opłukać i pokroić w większą kostkę. Do miski włożyć mieszankę sałat, dodać przygotowane warzywa, skropić sokiem z cytryny doprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Sos do sałatek przygotować według opisu na opakowaniu.
Przygotowanym sosem polać sałatkę. Podawać do potraw z grilla, do obiadu itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.06.2018 21:19
Smaczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat