Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna na zimę
Kroki postępowania
Odstawiamy na dwie godziny.
Następnie przecedzamy przez sitko i zalewamy warzywa w słoikach.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 minut.
cukinia | 2 kg |
marchew młoda | 1/2 kg |
papryka czerwona | 3 sztuki |
cebula | 300 gram |
por | 1 |
seler | mały kawałek |
liście selera | kilka gałązek |
woda | 5 szklanek |
sól | 4 łyżki |
woda | 3 szklanki |
cukier | 1 i 1/4 szklanki |
ocet | 1 i 1/4 szklanki |
cząber | 1/2 opakowania |
Liść laurowy suszony Prymat | kilka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: