Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielowarzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
zielone pomidory 1 kg
czerwone pomidory 1 kg
marchew 1 kg
jabłka 1 kg
ogórki 1 kg
cebula 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna

Kapustę pokroić, nasolić, zielone pomidory pokroić i też nasolić, ogórki tak samo. Cebulę pokroić, jabłka i marchew zetrzeć na tarce. Kapustę, pomidory, ogórki - wycisnąć i połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, zalać zalewą, nalożyć do słoików i zagotować.
Zalewa:
3 szkl. wody, 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru - wszystko zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.10.2010 08:42
supoer przepis na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak