Sałatka wielkanocna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    20 dag
  • kiełbasa chuda

    20 dag
  • mięso (gotowane lub pieczone)

    20 dag
  • gęsta śmietana

    1/2 szklanki
  • chrzan świeżo starty

    2-3 łyżki
  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, wędlinę i mięso pokroić w kostkę średniej wielkości. Śmietanę wymieszać z chrzanem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać składniki sałatki śmietaną i wymieszać. Odstawić na parę godzin w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 11.05.2012 07:33
super:)
bernadetta2 05.04.2012 20:32
super
Rique 21.04.2011 08:53
Świetna i pasuje na nadchodzące święta, na pewno skorzystam.
jasiek 11.04.2011 11:25
robię takie nadzienie do jajek
adam1f 01.03.2011 21:27
dobra
Barbara55 23.01.2011 14:51
jak wielkanocna to można jeść tylko na wielkanoc
Babciagramolka 21.01.2011 17:12
Mogę jeść nie tylko na Wielkanoc
kielcok1 18.01.2011 16:47
już czekam na wielkanoc
rakow2 20.11.2010 17:16
fajna
marenka 02.11.2010 07:14
Fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat