Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka węgierska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1 opak
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opak
koper 1 pęczek
oliwki zielone Smak kilka sztuk
chili Prymat szczypta
oliwa kilka kropel
ocet jabłkowy kilka kropel
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
jogurt grecki 400 g
słonecznik łuskany garść
orzechy włoskie garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka węgierska

Kroki postępowania

1
Ziarna słonecznika i pokruszone orzechy sprażyć na patelni z łyżką oliwy.
Do dużej miski wsypać mieszankę sałat, dodać wszystkie przyprawy, oliwki, ocet, olej oraz ostudzony słonecznik z orzechami. Wymieszać plastikową lub silikonową łyżką.
Krok 1 - Sałatka węgierska foto
2
Dodać jogurt typu greckiego oraz pokrojony koperek i jeszcze raz wymieszać.
Krok 2 - Sałatka węgierska foto
3
Przed podaniem schłodzić w lodówce, by składniki dobrze się połączyły.
Krok 3 - Sałatka węgierska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.10.2016 21:27
Dobra sałatka.
edytazaw89@wp 03.10.2016 23:10
ekstra poprostu
kasia.s 02.10.2016 21:34
Wygląda pysznie :)
MonikaW 02.10.2016 21:17
trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak