Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno - jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
kukurydza 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 6 szt
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno - jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski.
Krok 1 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
2
Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do kukurydzy.
Krok 2 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
3
Rzodkiewki również myjemy, kroimy w półplasterki i dorzucamy do miski.
Krok 3 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
4
Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
5
Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą, gdy ostygną wówczas obieramy ze skorupki. Jajka kroimy w kostkę i dorzucamy do sałatki.
Krok 5 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
6
Delikatnie mieszamy, aby jajka nie rozpadły się.
Krok 6 - Sałatka warzywno - jajeczna foto
7
Nie miałam pomysłu na kolacje, więc wyjęłam to co miałam w lodówce i powstała z tego nawet smaczna sałatka.
Krok 7 - Sałatka warzywno - jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 19.10.2013 09:27
pyszna sałatka
Monika-twin 19.10.2013 07:54
szybka i smaczna
marianp20 18.10.2013 23:04
smaczne danie
marinia 18.10.2013 22:52
szybka i prosta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak