Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi

Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Postanowiliśmy zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewki

    2 sztuki
  • jajka przepiórcze

    18 sztuki
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • majonez

    3 łyżki
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Ziemniaki i marchew gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę, pamiętając by nie wymieszać składników.
Ogórki kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół.
Cebulę siekamy.
Majonez mieszamy z musztardą, śmietaną, cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki wykładamy w misce, każde osobno, na środek wylewamy sos.

Podajemy schłodzone.

R'n'G Kitchen
Groszek i kukurydza w małych puszkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

29.01.2019 21:46
Bardzo dobry, a przy tym prosty pomysł na sos.

Babeczka35

08.01.2019 19:26
Super pomysł na podanie sałatki :)

danielek

08.01.2019 16:45
Już pisałem na innej stronie ,że fajnie kolorowe i wogóle ;).Dobry sos do tego .

Bożena Matuszczyk

08.01.2019 12:23
Smakowita i pełna witamin sałatka.;)

bietka

08.01.2019 10:27
Bardzo smaczna sałateczka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat