sałatka warzywna z czerwoną fasolą Elfi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    4 sztuki
  • kukurydza

    0,5 puszka
  • cebula

  • ser w kostce

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe ziemniaki w łupince gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gdy są już miękkie wyjmuję z wody, studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Czerwoną fasolę płuczę dokładnie pod wodą na sitku - odcedzam i wsypuję do miski. Dodaję kukurydzę, pokrojone ziemniaki i cebulę. Ogórki również kroję w kostkę i dorzucam do reszty. Przy tej sałatce osobiście preferuję nieco większą kostkę. Ser albo ścieram na tarce albo kroję w małą kostkę wg upodobań - tym razem kroiłam na kawałeczki. Całość mieszam, dodaję musztardę, majonez i przyprawy. Przed podaniem wstawiam do lodówki na 1-2godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 03.10.2012 12:56
Pyszna
Agnieszka91 14.08.2012 13:01
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat