Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Produkty podstawowe

buraki czerwone 1 kg
kapusta biała 1 kg
marchewka 1 kg
cebula 3 szt

Zalewa

woda 6 szklanek
cukier kryształ 1 szklanka
sól 2,5 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 15 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna na zimę

1. Buraczki czerwone i i marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, a kapustę białą poszatkować.
2. Dodać pozostałe składniki. Wszystko gotować w dużym garnku ok. 40 minut. Gorące wkładać do wyparzonych, jeszcze gorących słoików, zakręcić, i pasteryzować ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 02.12.2016 14:30
Wyglada pięknie
Wacław 02.12.2016 11:06
pyszny pomysł na buraczki :-)
Anna169Hosz 02.12.2016 09:26
Nigdy nie łączyłam buraków z kapustą - ciekawy pomysł,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak