Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • kalafior

    75 dag
  • ogórki

    75 dag
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • zalew:

  • sól

    0,5 łyżki
  • olej

    1/4 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • ocet

    1/4 szklanki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    0,5 łyżeczki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warzywna

Marchew ścieramyna tarce, kalafior dzielimy na różyczki, ogórki, papryke i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki zasolić, razem wymieszać i zostawić na 2 godziny. Zalewę zagotowujemy i przekładamy do niej warzywa. Gotujemy około 15 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Betka 26.02.2013 00:35
świetna;)
iknkirke 14.02.2011 10:34
Jeszcze takiej nie jadłam sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat