Sałatka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • kalafior

    75 dag
  • ogórki

    75 dag
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • zalew:

  • sól

    0,5 łyżki
  • olej

    1/4 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • ocet

    1/4 szklanki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    0,5 łyżeczki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew ścieramyna tarce, kalafior dzielimy na różyczki, ogórki, papryke i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki zasolić, razem wymieszać i zostawić na 2 godziny. Zalewę zagotowujemy i przekładamy do niej warzywa. Gotujemy około 15 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 26.02.2013 00:35
świetna;)
iknkirke 14.02.2011 10:34
Jeszcze takiej nie jadłam sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat