Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka warzywna z dodatkiem ryżu i jajek na kolację. Taką sałatkę można przygotować na różne okazje, jak i święta.

Składniki:

brokuł 0.5 sztuki
zielony groszek 0.5 puszki
kukurydza konserwowa 0.5 puszki
jajko 4 sztuki
ryż 100 gramów
por 1 kawałek
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka konserwowa 0.5 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna

Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić z papryką w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Groszek i kukurydzę odlać z zalewy, osączyć.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.02.2019 07:14
Fajowa sałatka.Zapisze sobie przepis.
Bożena Matuszczyk 07.02.2019 09:34
Pyszna sałatka.Robię podobną tylko nie dodaję brokuła.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak