Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

5.0
(44)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 6 szt.
jajko 5 szt.
cebula 1 szt.
majonez 1 słoik
ketchup 1 słoik
tuńczyk 1 puszka
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

Ryż podzielić na 3 części. Jajka, ogórki i cebule w kostkę, Tuńczyka osączyć. Układamy warstwami: ogórki, warstwa ryżu, ketchup, cebula, połowa majonezu, jajka, warstwa ryżu, druga część majonezu, tuńczyk, warstwa ryżu, posypać startym żółtkiem. Udekorować ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.02.2014 18:44
bardzo dobra
Wiesława1 30.07.2012 18:31
wygląda extra
Andysz 03.05.2012 20:53
pycha mniammm:)
Gosia20 21.04.2012 17:14
świetna
Wojt@s
Wojt@s 17.04.2012 08:38
extra
parysek10 16.04.2012 15:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak