Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
marchew 1 duża sztuka
żółty ser starty 4 łyżki
cebula 1 średnia sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ketchup 1/3 szklanki
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i marchewką

Marchewkę ugotować. Wystudzić. Pokroić w kostkę i doprawić solą.
Z jaj wyjąć żółtka, białka pokroić w kostkę wsypać na spód miski.
Cebulę pokroić w kostkę, wsypać równą warstwą na białka. Posypać równomiernie startym, żółtym serem.
Ketchup, jogurt i majonez wymieszać dokładnie razem. Połową przygotowanego sosu polać ser. Na całość wysypać marchewkę.
Puszkę tuńczyka otworzyć (możemy zlać nadmiar oleju). Tuńczyka lekko solimy i wykładamy równomiernie na marchewkę. Polewamy resztą sosu. Możemy także polać całość dodatkową porcją ketchupu.
Tak przygotowaną sałatkę posypujemy startymi na tarce żółtkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 06.08.2013 11:30
bardzo lubi8e ta salatke
Pusia 06.08.2013 11:19
przepyszna,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak