Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ogórki konserwowe 5 szt
jajko 3 szt
majonez tradycyjny 5 łyżek
ketchup pikantny 4 łyżki
Kukurydza z Puszki 1 puszka
oliwki zielone Smak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem


Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo.
Układać sałatkę warstwami:
1 ryż
2 tuńczyk rozdrobniony widelcem wraz z olejem.
3 ogórki pokrojone w kostkę
4 cienka warstwa majonezu
5 kukurydza z puszki
6 cienka warstwa majonezu
7 jajka drobno posiekane
8 ketchup
9 pokrojone oliwki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 31.03.2015 09:40
bardzo smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak