Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z szynką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 50 dag
papryka czerwona 2 szt
kukurydza w puszce 1 op
ogórki konserwowe 1 słoik
pieczarki marynowane 1 słoik
majonez tradycyjny 3-4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z szynką i pieczarkami

Szynkę, paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy.
W szklanym naczyniu układać warstwami: szynka, warstwa majonezu, papryka, warstwa majonezu, kukurydza, warstwa majonezu, ogórki. Na wierzchu ułożyć odsączone z zalewy pieczarki. Całość posypać solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.10.2016 10:01
wyglada smakowcie:-)
agnieszka214 17.09.2016 18:00
kiedys musze zrobic pycha
2milutka 17.09.2016 17:14
smaczna i prosta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak