Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z burakami i makrelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
buraki czerwone 4 sztuki
jajko 4 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 350 ml
śmietana 50 ml
jabłko 1 sztuka
makrela wędzona 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z burakami i makrelą

Ziemniaki, marchew, jajka, buraki ugotować, następnie obrać i pokroić w kostkę, buraki zetrzeć na tarce.
Cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę i wymieszać.
Majonez wymieszać wraz ze śmietaną.
Makrelę oddzielić od ości i porwać w rękach na mniejsze kawałki.
Rybę wyłożyć na dno miski, następnie jabłko wymieszane z cebulą.
Wyłożyć majonez ze śmietaną a następnie buraki.
Później kłaść kolejne warstwy z ziemniaków, marchewki a na koniec jajka, które należy posolić i popieprzyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.01.2015 14:19
smakowite połączenie
IlonaAlbertos 19.01.2015 10:54
Wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak