Sałatka warstwowa śledziowa z buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki tarte

    1 słoik
  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula biała

    1 szt
  • śledzie

    4 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie solone moczymy kilka godzin.Następnie płuczemy i osuszamy. Kroimy w paski ok 3 cm szerokości. Cebulę czerwona i białą kroimy w piórka. Do tej sałatki użyłam gotowe buraczki tarte z słoika. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w plasterki.Przygotowujemy miskę. Na dno układamy warstwę ziemniaków następnie warstwę cebuli i śledzi. Na śledzie kładziemy warstwę buraczków. Potem znów ziemniaki cebulę śledzie i kończymy buraczkami. Ozdabiamy cebulą i śledziami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna46 02.11.2012 17:54
Fajny przepis.
agaK. 02.11.2012 12:19
elegancka.
Ola1984 02.11.2012 11:17
jadłam ta sałatka jest bardzo dobra :)
Justyna28 02.11.2012 10:39
ciekawa
Justyna28 02.11.2012 10:39
ciekawa
iwa643 02.11.2012 10:32
Polecam na imprezy i święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat