Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 opakowanie
  • cebula

    3 sztuki
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 opakowanie
  • majonez

    5 łyżek
  • musztarda

    2 łyżki
  • ser żóły

    250 g
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • zielony groszek

  • jajko ugotowane na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę wymieszać z majonezem i doprawić pieprzem kolorowym. Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na spód miseczki. Kukurydzę odcedzić z soków i wsypać na jajka nałożyć sos majonezowo -musztardowego następnie dodać groszek zielony odcedzony z soków, tuńczyka, cebulę drobno posiekaną oraz starty ser żółty a na wierzch szczypiorek posiekany. Sałatkę odkładamy na 30 min. by się przegryzła. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.10.2013 07:56
bardzo fajna
Seba 20.07.2013 09:31
bardzo fajna
RenataZ-et 04.03.2013 22:38
Taka sałatka to super pomysł na kolację
gosia47-47 14.04.2011 21:42
pycha
rzenia15 07.01.2011 15:32
muszę wypróbować przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat