Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 8-10
biała część pora
szynki 30 dag
kapusty pekińskiej 1/2 główki
papryki konserwowej 4-5 szt
rzodkiewek pęczek
keczupu 4 łyżki
majonezu 12 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Jajka ugotować na twardo. Pokroić jajka, pora, szynkę, rzodkiewkę, paprykę, kapustę poszatkować. Układać warstwami, każdą posypując pieprzem. Majonez wymieszać z keczupem, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę.

Sałatka jest najlepsza na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 12.06.2011 12:51
Pycha
kate.500 11.05.2011 09:35
super przepis zasluguje na super pkt...
beatkaa153 21.10.2010 18:48
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak