sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 puszka
  • jajko

    5
  • majonez

    1 słoik
  • jabłka

    3
  • ketchup

    1 słoik
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • cebula

    3
  • kukurydza w puszce

    1
  • ser żółty

    30 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki należy układać warstwowo w przezroczystej dość sporej misce.

1 warstwa: zielona fasolka szparagowa z puszki (odsączona)
2 warstwa: pokrojone w kostkę jajka (tę warstwę lekko solimy i pieprzymy)
3 warstwa: majonez (tyle aby pokryć jajka)
4 warstwa: pokrojone w kostkę jabłka
5 warstwa: ketchup (tyle aby pokryć jabłka)
6 warstwa: odsączona z zalewy fasola czerwona
7 warstwa: pokrojona w kostkę cebula (tę warstwę lekko solimy i pieprzymy)
8 warstwa: majonez (tyle aby pokryć cebulę)
9 warstwa: odsączona kukurydza
10 warstwa: majonez (tyle aby pokryć kukurydzę)
11 warstwa: starty ser żółty
12 warstwa: zmielona czerwona papryka (tak aby ser zabarwił się na czerwono)

Układając warstwy należy uważać aby nie zmieszały się ze sobą.

Sałatka godna polecenia, ma niebanalny smak i zawsze szybko znika ze stołu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 05.09.2010 09:29
pyszna! lubię takie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat