Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler konserwowy 1 słoik
kukurydza w puszce 1 puszka
szynka konserwowa 15 dag
ananas z puszki 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 5 szt
majonez 170 ml
por (biała część) 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa


1. Seler i kukurydzę odcedzić na sitku.
2. Szynkę i jajka pokroić w drobna kostkę.
3. Krążki ananasa pokroić w "trójkąty"
4. Por przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w cienkie paseczki.
5. Wszystkie składniki układać w misce, najlepiej szklanej (ja układam w naczyniu żaroodpornym) w kolejności: - seler konserwowy - kukurydza - szynka konserwowa - ananas - jajka - majonez - por

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 22.12.2014 11:43
mniam, mniam
Wiesława1 19.12.2014 17:21
lubię takie sałatki
Anna20 19.12.2014 16:10
robię podobnie :)
Kluska_87 19.12.2014 13:52
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak