Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałatka z selera konserwowa

    1 słoik
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • ananas z puszki

    3/4 puszki
  • por

    1 szt
  • jaja

    4 szt
  • jogurt

    1 szkl
  • majonez

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warstwowa

Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na drobnej tarce. Fasolę odsączyć. Ananas pokroić w kostkę a białą część pora w talarki. Wymieszać jogurt z majonezem. Układać warstwowo na dno salaterki odsączony seler i posmarować wymieszanym majonezem z jogurtem następnie wykładamy fasolę smarujemy, ananas smarujemy, por tez smarujemy na koniec posypujemy jajkiem i wstawiamy na jakiś czas do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat