Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    50 dag
  • ogórek konserwowy

    5 szt
  • cebula czerwona

    1-2 szt.
  • jajko

    3 szt.
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • majonez

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka warstwowa

Filet kroimy na kostkę, przyprawiamy solą pieprzem ostrą papryką i smażymy na oleju. Ogórek kroimy na kostkę i to samo robimy z cebulą, papryką i jajkami. Układamy warstwami: mięso, ogórki, cebula, jajko, papryka, kukurydza, kapusta. Na wierzchu nakładamy sos.
SOS: majonez mieszamy z ketchupem i rozgniecionym czosnkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Malgorzata549 22.12.2013 19:52
piękna i pyszna
Stenka 29.04.2013 17:07
smaczna i ładna
eli82 15.03.2012 18:28
fajna
jolanta19 23.11.2011 20:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat