Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ogórek kiszony 5 sztuk
ketchup
jajko 5 sztuk
majonez
sól
czosnek ząbki 2 ząbki
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Majonez i wyciśnięty czosnek wymieszać razem. Jajka i ogórek kiszony pokroić w plastry. Wszystkie składniki układamy w misce warstwowo tzn. najpierw ryż, później fasole itd. Na wierzch gruba warstwę majonezu z czosnkiem. Solimy pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.09.2011 11:58
ciekawa, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak