Sałatka waldorf

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1 szt
  • soku z cytryny

    2 łyżki
  • pół upieczony kurczaka bez skóry i kości

    0,5 szt
  • majonez

    0,5 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • jabłko

    3 szt
  • orzechy włoskie

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubą kostkę i polać połową soku z cytryny. Seler obrać, opłukać, blanszować, pokroić w słupki i skropić resztą soku. Orzechy grubo posiekać. Rozdrobnione składniki połączyć i wymieszać z majonezem, Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i cukrem. Podawać z białym pieczywem jako samodzielne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 24.11.2011 17:10
pyszne
mala2021 24.05.2011 12:59
takiej sałatki jeszcze nie jadłam
jasiek 23.01.2011 22:46
też taką robię
szajba2 09.01.2011 14:40
to nie dla mnie
Babciagramolka 20.12.2010 17:06
Bardzo lubię połączenie smaku selera z orzechami
Barbara55 20.08.2010 17:48
spróbować można

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat