Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
1 sztuka -
cukinia
1/2 sztuki -
ogórek zielony
1/2 sztuki -
mini mozzarela
10 (kuleczek) sztuk -
Cebulka perłowa marynowana Smak
1/2 słoika -
oliwa
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyżeczki -
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
1 szczypta -
Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat
1/2 łyżeczki -
szczypiorek posiekany
1 duża łyż.
Przepis i sposób przygotowania Sałatka w słoiku na lunch
1. Paprykę, ogórka i cukinię bez nasion pokrój w bardzo cienkie paseczki.
2. W miseczce połącz warzywa z mini kulkami mozzarelli, cebulką perłową Smak
3. Na dno słoika wlej oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i ziołami włoskim.
4. Układaj warzywa i ser w słoiku. Przed podaniem odwróć słoik do góry dnem, aby sos połączył się ze składnikami.
Komentarze (0)