Sałatka w słoiku do pracy

Sałatka w słoiku do pracy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zdrowy, pożywny i praktyczny pomysł na lunch to sałatka w słoiku. Wystarczy pokroić swoje ulubione składniki, włożyć do słoiczka i zabrać do pracy. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłków.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • sałata

    1 garść
  • cykoria

    1 garść
  • jarmuż

    1 garście
  • awokado

    0.5 sztuki
  • pomidorki cherry

    1 garść
  • przepiórcze jaja

    1 garść
  • pistacje

    1 garść
  • Dressing:

    20 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo przez około 3 minuty w osolonej wodzie (aby nie pękały i łatwiej się obierały), obieramy ze skorupki i kroimy je na pół. Składniki układamy w słoiku warstwami: sałata, połówki pomidorków cherry, pokrojone w kostkę awokado, jajka przepiórcze, cykoria, jarmuż i pistacje, a następnie zamykamy i zabieramy do pracy. Tuż przed posiłkiem dodajemy do naszej sałatki ulubiony dressing. Życzę smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat