Sałatka w barwach lata

Sałatka w barwach lata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • mango

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • dymka zielona

    1 szt
  • olej arachidowy

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • sokz limonki

    1/2 szt
  • sos chili

    1 łyżka
  • imbir starty

    1 łyżka
  • cukier

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ponacinać. Połączyć olej arachidowy i olej sezamowy i wysmarować nimi pierś z kurczaka. Rozgrzać patelnie grillową i usmażyć pierś. Pokroić na plastry.
Kolendrę drobno posiekać (ja siekam bardzo drobno), łączę z pozostałymi składnikami i zmiksować razem na sos.
Mango obrać i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę pokroić w paski, dymkę posiekać. Składniki włożyć do miseczki, dorzucić orzechy i polać sosem, wymieszać. Wyłożyć na talerz, na górę położyć plastry piersi, polać delikatnie sosem i posypać posiekaną dymką lub kolendrą. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 09.04.2012 14:18
Kolorowo i apetycznie.
daria2911 09.04.2012 10:31
smacznie wygląda
Ewa104 09.04.2012 09:40
Pysznie,bardzo lubię pierś grillowaną a z tym kolorowym towarzystwem zachęca do jedzenia jeszcze bardziej.
treonina 09.04.2012 00:08
ale kolorowo! świetnie to wygląda
treonina 09.04.2012 00:08
ale kolorowo! świetnie to wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat