sałatka turecka z bakłażanów

sałatka turecka z bakłażanów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pomidory

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwki czarne

    10 sztuk
  • bakłażan

  • papryka zielona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany opiekamy nad płomieniem, aż zrobią się miękkie i skórka zacznie się kruszyć. Usuwamy skórkę, kropimy: Miąższ pokrój w kostkę. Mieszamy z oliwą i octem oraz pozostałymi, pokrojonymi składnikami. Przed podaniem posypujemy czarnymi oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

12.04.2012 08:19
smaczna

Smakosz6

28.11.2011 11:40
mniam

Smakosz6

08.07.2011 14:58
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat