Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż brązowy 1 woreczek
papryka czerwona 1 szt
chilli
seler naciowy 2 kawałki
por (biała część) 1 szt
groszek zielony 1 puszka
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem

Ryż najlepiej brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę myjemy osuszamy , usuwamy nasiona i białą błonkę. Następnie kroimy ja w drobną kostkę. Tuńczyka i groszek odsączamy na sitkach. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Do zimnego wcześniej ugotowanego ryżu dodajemy pokrojone warzywa i odsączonego tuńczyka i groszek. Drobno kroimy chilli i dodajemy do sałatki. Mieszamy. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 09.01.2014 16:00
smaczniutka sałatka:)
sylwia_mc 17.09.2013 18:47
Apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak