Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
papryka czerwona 1 szt
cebula 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
korniszony 4 szt
natka pietruszki
lubczyk
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jajko 2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowa

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy i studzimy. Papryki myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Cebule ok 1/2 szt siekamy. Korniszony kroimy drobno. Jajka gotujemy obieramy studzimy i kroimy drobno. Natkę i lubczyk siekamy drobno. Wszystko dajemy do zimnego ryżu. Dodajemy tuńczyka z puszki. Mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 30.05.2013 18:26
pysznie wygląda
malaczarna23 30.05.2013 12:30
przepyszna sałatka
Pyszota 30.05.2013 10:58
prezentuje się wspaniale
artur7 30.05.2013 10:07
bardzo kolorowa
Paolcia 30.05.2013 08:49
#2 nie ma lepszej sałatki :)
Paolcia 30.05.2013 08:48
uwielbiam !!!
cukiereczek 30.05.2013 08:18
lubię takie sałatki
aisza1 30.05.2013 07:47
uwielbiam sałatki z tuńczykiem
iwa643 30.05.2013 07:45
Smaczna i szybka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak