Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata
szpinak 20 dag
kukurydza 1 puszka
sól szczypta
oliwa 50 ml
sok z jednej cytryny
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowa

Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Porwać na kawałki i włożyć do salaterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę umyć, przekroić i usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w paski. Dodać z cebulą do sałaty i szpinaku. Kukurydzę i tuńczyka osączyć. Składniki lekko wymieszać. Sos: oliwę zmieszać z solą i sokiem z cytryny. Polać nim sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak