Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka szwedzka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże
woda
sól
cukier
ocet
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: salatka szwedzka


Ogórki 2-2,5 kg. dobrze umyć, pokroić w cienkie plasterki. Z 9 szklanek wody i ½ szklanki soli zrobić roztwór. Zalać pokrojone ogórki i odstawić na 3 godziny. Odcedzić.
Słoiki wyparzyć, do każdego wrzucić przyprawy. Włożyć odcedzone ogórki
Składniki zalewy:
3 szkl.wody,2-2,5 szkl.cukru,2 szkl.octu zagotować, następnie zalać nią ogórki. Zakręcić. Wstawić do dużego garnka, wlać wodę do wysokości 2/3 słoiczków. pasteryzować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.05.2014 22:08
Moja ulubiona sałatka na zimę, choć robię zupełnie inaczej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak