Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szwabska ziemniaczana z wędzonką i majonezem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 700 g
cebulka marynowana do smaku
wędlina wędzona 300 g
majonez tradycyjny średni słoik
ocet jabłkowy do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
musztarda bawarska do smaku
sól do smaku
miód płynny 1-2 łyżeczki
szczypiorek czosnkowy do smaku

Porada

Sałatka nadaje się do potraw z grilla, pieczeni wieprzowej a także jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szwabska ziemniaczana z wędzonką i majonezem

Ziemniaki ugotować w mundurkach poprzedniego dnia. Ostudzić, obrać i pokroić w sporą kostkę.
Dowolną wędzonkę pokroić w możliwie cienkie paseczki.
Cebulkę marynowaną odcedzić i drobno posiekać.
Składniki połączyć.
Musztardę wymieszać z miodem i majonezem - dodać do sałatki.
Doprawić solą, sporą ilością pieprzu oraz octem jabłkowym do smaku.
Na końcu dodać drobno pokrojony szczypiorek czosnkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GreenMilk 06.06.2016 09:32
Jelly Fruits Szwabia to część Niemiec !
JellyFruits 04.06.2016 16:33
podobna do niemieckiej
Stenka 01.06.2016 20:53
ciekawy przepis
agnieszka214 01.06.2016 17:42
Lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak